Fancom® -varaosat nyt Kanagrilta!

Kanagrilta saa nyt myös Fancom -varaosia. Kesää varten kannattaa laittaa tilaukseen jo ilmastoinnin varaosat. 

Kysy lisää Karilta:

Kari Knuuttila +358 400 809 875
kari@kanagri.fi


logo-fancom_2png
Tervetuloa Sarka-messuille!

Olemme Sarka-messuilla osastolla 6i. Olemme yhteisosastolla Mestarifarmin kanssa. Paikalla on siipikarjafarmarin paras kaveri, Kari Knuuttila. Tule moikkaamaan ja vaihtamaan uusimmat kuulumiset.

Sarka-messut järjestetään Seinäjoki Areenalla 1.–2. helmikuuta. Messut ovat avoinna perjantaina klo 9–17 ja lauantaina klo 10–16. 

Psssst. Etkö pääse Sarka-messuille? Ei hätää! Olemme tänä vuonna myös OKRA-näyttelyssä Oripään lentokentällä 3.–6. heinäkuuta.

 

 

Uusi lämmönvaihdin on nyt myynnissä

Nyt sitä saa – nimittäin uutta ECO Unit -lämmönvaihdinta, jossa on jäähdytysominaisuus. Ominaisuuden ansiosta hallin lämpötilaa pystytään pudottamaan kesähelteillä jopa 6–7 astetta alaspäin.

Jäähdytysominaisuuden ansiosta broilerit jaksavat liikkua ja syödä, koska ilma ei ole liian kuuma. Jäähdytys edistää myös broilerin kasvua, sillä kun ilma on optimaalinen, se syö hyvin, eikä kyyhötä paikallaan. Muistathan, että lämmönvaihtimiin saa 40 prosentin avustustuen. 

Kysy lisää Karilta!

 


Säntin tila investoi lämmönvaihtimeen: ”Homma hoidettiin jämptisti alusta loppuun”

Kun jalasjärveläinen broileritilan isäntä Tuomo Säntti pohti halliensa ilmastointia, Kanagrin Agro Supply -lämmönvaihdin nousi heti potentiaaliseksi vaihtoehdoksi. Säntin tilalla on noin 80 000 kasvatusbroileria ja kolme eri broilerihallia. Vanhin halli on rakennettu 1970-luvulla ja toimi alipaineilmastoinnilla, joten halliin haluttiin uusi energiaa säästävä ratkaisu.

– Hallissa on noin 25 000 broileria ja se on 1400 neliömetrin kokoinen. Seinät on tehty lekaharkosta, joten rakenne on harvempi kuin uusissa halleissa. Jos emme olisi investoineet lämmönvaihtimeen, olisimme joutuneet uusimaan lämpökeskuksen, sillä sen kapasiteetti alkoi olla täynnä. Se olisi tullut paljon kalliimmaksi, Säntti kertoo.


Hyötyinä broilereiden hyvinvointi, rahallinen säästö ja automaattipuhdistus

Keskustelut Kanagrin yrittäjän Kari Knuuttilan kanssa toivat lopullisen päätöksen lämmönvaihtimesta. Laitteita on laajasti käytössä niin Euroopassa, Kanadassa kuin Venäjälläkin, ja niistä saadut hyödyt ovat broilerin hyvinvoinnin kannalta oleellisia. Kun ilmastointi on optimaalinen, broileri voi paremmin ja kasvaa nopeammin.

Lämmönvaihtimella voidaan hoitaa ilmastointi broilerierän 20. päivään asti. Se tarkoittaa noin 80 prosentin energiansäästöä.

– Energiansäästö tarkoittaa myös rahansäästöä. Olemme laskeneet, että laite maksaa itsensä noin seitsemässä vuodessa takaisin. Se on nopea aikataulu.

Hankintaan päätymiseen vaikutti Säntin mukaan lisäksi laitteen helppo puhdistettavuus, sillä se puhdistaa itse itsensä joka päivä. Ihmisen täytyy puhdistaa lämmönvaihdin vain lintuerien välissä.


Knuuttila ymmärtää asiakkaiden tarpeet

Säntti kehuu Knuuttilaa, joka toimi koko prosessin ajan tukena niin ostopäätöksen tekemisessä, investointituen hakemisessa kuin asentamisessakin. Agro Supply on avaimet käteen -paketti, eli Kanagri hoiti myös asennuksen. Lämmönvaihdin asennettiin tilalle tänä syksynä.

– Kari on itse ollut broileritilan isäntä, ja sen kyllä näkee. Hän ymmärtää tarpeemme ja osaa antaa juuri tarvitsemaamme palvelua. Voimme luottaa häneen täysin ja tiedämme, että jos laitteeseen tulee ongelmia, hän hoitaa asiat varmasti. Myös asentajat olivat huolellisia ja laite näytti heti valmiilta paketilta. Asennus vei vain muutaman päivän.


Energian säästäminen on kuluttajien toiveisiin vastaamista

Santti kokee energiatehokkuuden tärkeänä asiana maataloudessa. Kuluttajat ovat yhä valveutuneempia ja heille tuotannon energiatehokkuus voi olla merkittävä tekijä ostopäätöstä tehdessä.

– Meidän pitää vastata siihen, mitä kuluttajat pitävät tärkeänä asiana. Lämmönvaihdin on tärkeä osa maatilojen energiaratkaisuja, joihin pitäisi jatkossa panostaa yhä enemmän.


Snttijpg

Agro Supply -lämmönvaihdin säästää jopa 50 prosenttia energiaa

Energiakustannukset ovat yksi suurimmista kuluista broilerihalleissa. Kanagrin myymä Agro Supply -lämmönvaihdin säästää jopa 50 prosenttia energiaa. Se on avaimet käteen -periaatteella toimiva paketti, jonka rahallinen säästö on suuri. Jos lämmityskuluihin kuluu vuodessa 10 000 euroa, lämmönvaihtimella päästään yli 5000 euron säästöihin. Laite maksaa itsensä takaisin 5–8 vuodessa.


Sisään virtaava ilma ottaa lämmön talteen poistoilmasta

Lämmönvaihtimen periaatteena on ottaa lämpöenergia talteen poistoilmasta. Lämmönvaihtimesta lähtee kahdeksan metriä pitkä muoviputkisto, jossa on yli 1000 neliömetriä konvektiopintaa. Putkiston sisällä tuodaan halliin raitis ilma, joka tulee ulkoa broilerihalliin. Putkiston ulkopintaa pitkin taas viedään lämmin ilma pois. Matkan aikana tapahtuu konvektio, eli sisälle tuleva kylmä ilma ottaa ulos virtaavasta lämpimästä ilmasta lämmön talteen muoviputken läpi.

Jos hallissa on 30 astetta lämmintä ja pihalla –10 astetta, energiaa pystytään sitomaan niin, että ilma on jo sisälle tullessa noin 15-asteista. Energiaa kuluu ainoastaan siis erotuksen lämmittämiseen.


Edistää broilereiden hyvinvointia

Agro Supply -lämmönvaihdin parantaa broilereiden hyvinvointia. Lämmönvaihtimen avulla hallissa leijailee vähemmän pölyä. Myös ilmajakauma on tasaisempi, sillä tasapaineilmastointi ei aiheuta halliin vetoa, toisin kuin alipaineilmastointi.

Kanagrin toimitusjohtaja Kari Knuuttila kertoo, että lämmönvaihtimen on havaittu edistävän broilereiden kasvua.

– Kun broilerilla on hyvät olosuhteet, se ei jää kyyhöttämään, vaan on eloisa ja virkeä, jolloin rehu maistuu. Silloin broilerin kaikki energia menee kasvamiseen ja se kasvaa nopeammin. Sama efekti on huomattu Euroopassa broilereiden lisäksi myös munintakanojen tuotantotuloksissa.


Helppo pitää puhtaana

Kyseessä on ainutlaatuinen teknologia, sillä lämmönvaihtimessa ei ole ilmansuodattimia, ainoastaan putkisto. Agro Supply -lämmönvaihdin on helppo pitää puhtaana, sillä se huuhtelee pölyn konvektiopinnalta, eli se pesee itse itsensä. Kasvatuserän aikana lämmönvaihtimelle ei siis tarvitse tehdä mitään. Ihmisen täytyy puhdistaa lämmönvaihdin vain lintuerien välissä.

Lämmönvaihtimeen saa 40 prosentin investointiavustuksen Maaseutuvirastolta. Kauppaan kuuluu myös lämmönvaihtimen asentaminen ja ohjeistus. Jos lämmönvaihtimelle on tarvetta, kannattaa ottaa yhteys Knuuttilaan.

– Arvioimme yhdessä laitteen koon, sijoituspaikan ja eri mahdollisuudet. Annan tarvittaessa myös ohjeet, kuinka investointiavustusta haetaan, Knuuttila kertoo.